Korte omschrijving
De zorg voor kerkelijke gebouwen vraagt om een meerjarenonderhoudsplan met een financiële onderbouwing. In deze webinar wordt het onderhoud en beheer van deze gebouwen in relatie tot een meerjarenonderhoudsplan uitgebreid besproken.

Datums
wo. 23 maart 2022 van 16.00 – 17.15 uur
ma. 4 april 2022 van 20.00 – 21.15 uur
ma. 10 oktober van 20.00 – 21.15 uur

Trainer
Henk Lakerveld

 

Uitgebreide omschrijving
Meerjarenonderhoud is een beleidsmatig en praktisch onderdeel van kerkrentmeesterlijk beheer. Tijdens de webinar gaat Henk Lakerveld daarom in op het nut en de noodzaak van een meerjarenonderhoudsplan. Zo’n onderhoudsplan is niet zomaar een kwestie van invullen, maar vraagt om zorgvuldig overleg vooraf. Als het plan eenmaal is opgesteld, door het college of door een ingehuurde organisatie, komen er allerlei praktische afspraken bij te pas. Zoals: het begroten van kosten, inspectie van gebouwen of gebouwdelen, de inzet van middelen en mensen en tenslotte de taakverdeling. Na deze webinar hebben deelnemers inzicht in zowel beleidsmatige als praktische kant van meerjarenonderhoud en op welke manier je beide aspecten aanpakt. Tijdens de webinar is er volop gelegenheid voor vragen en na afloop ontvangen deelnemers praktische hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan.

 

Praktisch
Schrijf u in voor de webinar op wo. 23 maart 2022 van 16.00 – 17.15 uur

Schrijf u in voor de webinar op ma. 4 april 2022 van 20.00 – 21.15 uur

Schrijf u in voor de webinar op ma. 10 oktober 2022 van 20.00 – 21.15 uur

 

Over Henk Lakerveld
Henk Lakerveld is al ruim 35 jaar werkzaam als directeur-restauratiearchitect bij Lakerveld Ingenieurs- en Architecten.  Dit bureau is gespecialiseerd in het opstellen en begeleiden van restauratieplannen en herbestemmen van monumenten. Ook renovaties en verduurzamen van monumenten maar ook van niet monumenten wordt een steeds groter onderdeel van de orderportefeuille.  Daarnaast worden door Lakerveld meerjarenonderhoudsplannen opgesteld voor zowel monumenten als niet monumenten.