Korte omschrijving
Een zorgvuldige administratie geeft een goed financieel overzicht. Een webinar over richtlijnen, boekhoudpakketten, de werking en de toepassing ervan.

Datums
wo. 25 mei 2022 van 16.00 – 17.15 uur
do. 16 juni 2022 van 20.00 – 21.15 uur
ma. 7 november van 20.00 – 21.15 uur

Trainers
Ewald Stout en Heidi Boele (Stout & Boele Consultancy)

 

Uitgebreide omschrijving
Kerkrentmeesters kunnen niet functioneren zonder voldoende mensen en zonder voldoende financiële middelen. Maar, hoe houd je goed zicht op financiën? De webinar ‘een heldere blik op de financiën’ wordt verzorgd door Heidi Boele en Ewald Stout, beiden gepokt en gemazeld op het gebied van kerkelijke financiën en administratie. Zorgvuldige administratie zorgt voor een goed inzicht in de financiële stand van zaken in de gemeente. In deze webinar wordt een aantal belangrijke bronnen voor inzicht gegeven en van een toelichting voorzien. Zoals: de toepassing van richtlijnen vanuit de PKN, boekhoudkundige hulpmiddelen en de keuze en het gebruik van softwarepakketten. Na het volgen van deze webinar hebben deelnemers goed zicht op de bronnen van informatie die voorhanden zijn, kennen de mogelijkheden ervan en zijn deelnemers tevens op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op administratief gebied.

De volgende zaken worden besproken: Eisen aan financiële kerkelijke administratie (vanuit de richtlijnen van de Protestantse kerk), boekhouding (rekeningschema PKN/FRIS, salarisadministratie, niet salderen, balansdossier aanleggen, functiescheiding/risico’s, Kascontrole), Software pakketten (koppelingen/stroomschema) en overige zaken (zoals IB 47, teruggaaf dividendbelasting en LEI nummer).

 

Praktisch
Schrijf u in voor de webinar op wo. 25 mei 2022 van 16.00 – 17.15 uur

Schrijf u in voor de webinar op do. 16 juni 2022 van 20.00 – 21.15 uur

Schrijf u in voor de webinar op ma. 7 november 2022 van 20.00 – 21.15 uur

 

Over Ewald Stout
Ewald Stout is sinds 1996 actief in kerkelijk werk en sinds 2006 als zelfstandig ondernemer. Hij ondersteunt kerkelijke gemeenten met de administratie, geeft leiding aan kerkelijk bureaus. Ewald Stout heeft oog voor verbetering bij het efficiënt voeren van de administratie, zoals het digitaal verwerken van de gegevens.

Over Heidi Boele
De expertise van Heidi Boele, sinds 2013 actief in kerkelijk werk, ligt bij het automatiseren en efficiënter inrichten van de werkzaamheden en administraties van het kerkelijk bureau, het implementeren van pakketten en trainen van medewerkers m.b.t. automatiseringspakketten, het maken van financiële rapportages (jaarrekeningen, begrotingen etc.) voor het college en de diaconie en leiding geven aan en werken op het kerkelijk bureau.