Korte omschrijving
Alles over de ongevallenverzekering, vervangingsverzekering en cyberverzekering.

Datums
wo. 13 april 2022 van 20.00 – 21.15 uur
wo. 1 juni 2022 van 16.00 – 17.15 uur
do. 22 september van 20.00 – 21.15 uur

Trainers
Leo Schippers en Sjaak Schouteren (Mercer Marsh)

 

Uitgebreide omschrijving

Alles over de ongevallenverzekering, vervangingsverzekering en cyberverzekering.

Vervangingsverzekering
Helaas worden mensen wel eens ziek en kunnen daardoor de werkzaamheden (tijdelijk) in de kerkelijke gemeente niet uitvoeren. Ook de kosten voor de vervanging van een predikant kunnen behoorlijk oplopen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de financiële risico’s die een kerkelijke gemeente kan lopen bij zieke medewerkers en predikanten. Wat een gemeente in deze situatie kan doen en op welke manier de risico’s kunnen worden verminderd, wordt uitgebreid besproken.

Ongevallenverzekering
Omdat u zich als werkgever/opdrachtgever verantwoordelijk voelt voor uw personeelsleden en vrijwilligers zorgt u allereerst voor een veilige werkplek. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en dit kan bij (serieuze) ongevallen grote impact hebben op alle betrokkenen. Ook een veel voorkomende ongevalsoorzaak als “vallen” kan leiden tot tijdelijke of blijvende invaliditeit of zelfs een overlijden. De collectieve ongevallenverzekering is een verzekering die voor predikanten en (vrijwillige) medewerkers een financieel vangnet kan vormen. Met deze verzekering wordt er een bedrag uitgekeerd als de verzekerde overlijdt of blijvend invalide wordt door een ongeval. Een ongevallenverzekering is dan ook onmisbaar en laat zien dat u uw goed werkgeverschap serieus neemt.

Cyberverzekering 
Helaas blijven cyberincidenten niet beperkt tot grotere organisaties. Ook kerkelijke gemeenten kunnen hiermee te maken krijgen. Doordat ze vaak afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en integriteit van vertrouwelijke data kan een cyberincident verstrekkende gevolgen hebben. Door een hack kunnen bijvoorbeeld (privacy)gevoelige gegevens op straat belanden of heeft men geen toegang meer tot de eigen database. In dit deel van de webinar geven we inzicht in de trends van cyberclaims, laten we de werkwijze zien van cybercriminelen en geven we aan waarom een cyberverzekering een effectief en bewezen onderdeel is van goed cyberriskmanagement.

 

Praktisch
Schrijf u in voor de webinar op wo. 13 april 2022 van 20.00 – 21.15 uur

Schrijf u in voor de webinar op wo. 1 juni 2022 van 16.00 – 17.15 uur

Schrijf u in voor de webinar op do. 22 september 2022 van 20.00 – 21.15 uur

 

Over Leo Schippers
Leo Schippers is binnen Mercer Marsh Benefits al meer dan 30 jaar werkzaam als Senior Consultant op het gebied van Zorg- en Inkomens gerelateerde verzekeringen. O.a. is hij al meer dan 20 jaar één van de vertrouwde gezichten voor de VKB en haar leden.
Dagelijks adviseert hij organisaties, werkgevers en leden van de VKB op het gebied van al of niet verzekerbare arbeidsvoorwaarden.

Over Sjaak Schouteren
Sjaak Schouteren is in zijn rol als Cyber Development leader dé sparringpartner voor klanten en prospects van Marsh als het gaat om cyber risk management. Soortgelijke functies heeft hij gehad bij andere internationale verzekeringsmakelaars en expertisebureaus. Ook was Schouteren voorzitter van het Cyber Platform van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB).